Kuru İncir Tatlısı

Kuru İncir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 9 adet kuru incir
  • Sıcak su
  • 5 adet ceviz içi
  • Yarım su bardağı toz şeker  (benim şekerim çok tatsızdı 1 su bardağı kullandım)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Kaymak
  • Dondurma
  • Krem şanti
  • Toz fıstık

Kuru İncir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru incirlerimi sıcak suda 15 dakika beklettikten sonra saplarını bıçak yardımıyla kopardım.
  2. Ortalarına cevizin yarısını yerleştirip yayvan bir tavaya dizdim.
  3. Üzerine toz şeker ve suyu ekledim.
  4. Kaynanayana kadar orta ateşte kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirdim.
  5. Yumuşayan incirlerimi ocaktan aldım üzerini süsleyip servis ettim.

Kuru İncir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beş Çayı Menü Masası
Bezelyeli Havuçlu Pilav
Avokado Mezesi (Yumurtalı)
Krema Soslu Brokolili Makarna
Marble Kek
Karışık Hoşaf
Hdabla | © 2025 |