Kuru İncir Dolması

Kuru İncir Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 25 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İçlerini doldurmak için;

  • Ceviz

Kuru İncir Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kuru incirleri bir kaba alarak üzerlerine sıcak su dökün ve on beş dakika yumuşamalarını sağlayın.
  2. Suyu süzün ve incirlerin sap kısımlarını kesin. Kesik olan kısımları içe gerçek kıvırınca oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirin.  Bu evrede cevizlerin pişerken çıkmaması için düzgünce yerleştiğinden emin olmalısınız.
  3. Yayvan bir tencereye hepsini alarak üzerine 1 büyük çay bardağı şekeri dökün.
  4. 2 su bardağı su ek edin ve tencerenin kapağını kapatın.
  5. Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu ortada sık sık denetim edin. İncirler yeterlice pişip, şerbeti yoğunlaşmaya başlayınca kapatın.
  6. Servis etmeden on dakika kadar evvel tereyağını eritip incirlerin üzerine gezdirin.
  7. Soğuduktan sonra, kaymak yahut dondurma ile servis edin. Afiyet olsun! 💝.

Kuru İncir Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Salata
Susamlı Tahinli Kurabiye
Bal Kabaklı Un Helvası
Su Böreği Tadında Nefis Börek
Bisküvi Dondurma
Muhallebili Kakaolu Çikolatalı Delikli Pasta
Hdabla | © 2025 |