Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı
Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 7 dilim kuru domates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 adet küçük uzunluk kapya biber
- 1 adet küçük uzunluk yeşil köy biber
Arpa şehriye kavurmak için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru domatesleri yıkayalım. Sıcak suda beş dakika bekletelim, küçük doğrayalım, soğanı da rendeleyelim ,biberleri çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım.
- Tencereye 3 bardak suyu koyalım kaynamaya bırakalım. Tavaya yağı bir su bardağı şehriyeyi koyalım. Kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Pilav tenceresine yağı koyalım, soğanı ,kuru domatesi ,biberleri koyalım, kısık ateşte bir iki dk kavuralım. Kavrulmuş şehriyeyi üzerine dökelim.
- Yarım su bardağı kavrulmamış şehriyeyi dökelim, karıştıralım, sıcak suyunu dökelim, tekrar karıştıralım, tekrar fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişince ocağın altını kapatalım. Üzerine havlu kağıt serelim, demlensin afiyet olsun.
Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











