Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı

Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 7 dilim kuru domates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet küçük uzunluk kapya biber
  • 1 adet küçük uzunluk yeşil köy biber

Arpa şehriye kavurmak için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru domatesleri yıkayalım. Sıcak suda beş dakika bekletelim, küçük doğrayalım, soğanı da rendeleyelim ,biberleri çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım.
  2. Tencereye 3 bardak suyu koyalım kaynamaya bırakalım. Tavaya yağı bir su bardağı şehriyeyi koyalım. Kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Pilav tenceresine yağı koyalım, soğanı ,kuru domatesi ,biberleri koyalım, kısık ateşte bir iki dk kavuralım. Kavrulmuş şehriyeyi üzerine dökelim.
  4. Yarım su bardağı kavrulmamış şehriyeyi dökelim, karıştıralım, sıcak suyunu dökelim, tekrar karıştıralım, tekrar fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Pişince ocağın altını kapatalım. Üzerine havlu kağıt serelim, demlensin afiyet olsun.

Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Yeşil Kabak Tarator
Kıymalı Biber Dolması
Glutensiz Şehriye Pilavı
Kasap Köfte
Magnolya
Hdabla | © 2025 |