Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi)

Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 8-10 adet kuru domates
  • 250 gram beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı labne peynir ( frischkäse )
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kuru domates ve sarımsağı rondodan geçitin.
  2. Ardından ceviz içi, biber salçası, beyaz peynir, kabne peyniri, baharatları ve zeytinyağı ek edip tekrar rondodan geçirilip karıştırın.
  3. Servis tabağına alıp üzerine biraz zeytinyağı kekik ve pul biber ekleyip servis edilir. Deneyeceklete afiyet olsun.

Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ballı Avakado
Yaprak İçi Yapımı (Dolma Ve Kabak Çiçeğide Doldurulabilir)
Ispanaklı Kremalı Somon
Ağızda Dağılan Elmalı Tart
Bisküvili Pasta
Köfte
Hdabla | © 2025 |