Kuru Dolma
Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet kurutulmuş dolmalık biber
- 10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
- 20 tatlı kaşığı pirinç
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 6 adet orta uzunluk domates
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber(opsiyonel)
- 1 adet limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dolmalık biberler ve patlıcanlar başka ayrı tencerelerde çatal girinceye kadar kaynatılarak yumuşatılır.
- Soğan yemeklik doğranarak zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Suda yıkanan pirinç, rendelenen domatesler ve baharatlar soğanın üzerine eklenerek harcın suyu buharlaşana kadar kavrulur.
- Hazırlanan iç, haşlanan biber ve patlıcanların yarısına kadar çay kaşığı yardımıyla doldurulur.
- Tencereye yassı halde dizilen dolmaların üzerini geçecek kadar tencereye su eklenir ve üzerine tencereye sığacak bir tabak kapatılır.
- Suyu kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 35 dakika pişen dolmaların üzerindeki tabaktan 1 adet limonun suyu gezdirilir.
- 10 dakika daha kısık ateşte devam eden yemeğimizin altı kapatılarak mümkünse yarım saat dinlendirilerek servis edilebilir.Afiyet olsun 🤗.
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













