Kuru Dolma

Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet kurutulmuş dolmalık biber
  • 10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
  • 20 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 6 adet orta uzunluk domates
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber(opsiyonel)
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dolmalık biberler ve patlıcanlar başka ayrı tencerelerde çatal girinceye kadar kaynatılarak yumuşatılır.
  2. Soğan yemeklik doğranarak zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
  3. Suda yıkanan pirinç, rendelenen domatesler ve baharatlar soğanın üzerine eklenerek harcın suyu buharlaşana kadar kavrulur.
  4. Hazırlanan iç, haşlanan biber ve patlıcanların yarısına kadar çay kaşığı yardımıyla doldurulur.
  5. Tencereye yassı halde dizilen dolmaların üzerini geçecek kadar tencereye su eklenir ve üzerine tencereye sığacak bir tabak kapatılır.
  6. Suyu kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 35 dakika pişen dolmaların üzerindeki tabaktan 1 adet limonun suyu gezdirilir.
  7. 10 dakika daha kısık ateşte devam eden yemeğimizin altı kapatılarak mümkünse yarım saat dinlendirilerek servis edilebilir.Afiyet olsun 🤗.

Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Tiramisu ( Kedidili Bisküvili)
Pastane Usulü Kıyır Kıyır Poğaça
Lavaş Ekmeği İle Beyti
Filipin Omleti (Köz Patlıcanlı Omlet)
Brokoli Salatası
Avokado Ezmesi
Hdabla | © 2025 |