Kuru Dolma

Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru patlıcan
- 1 paket kuru biber
İçi için;
- 300 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı bulgur (dilerseniz pirinç kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber, pulbiber, nane
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şu kaynatalım ve kuru patlıcan biberleri hasayalım. Geniş bir tencerede patlıcan ve biberlerimizi haşladım ymuşayana kadar. Yumuşadıktan sonra kevgirle süzgece aldım.
- Sonrasında içini hazırlamaya başladım soğanı küçük küçük doğradım sarımsağı rendeledim kıymayı bulguru ekledim salçayı ekledim. En son baharatını tuzunu ekledim ve sıvı yağ ekledim elimle karıştırmaya başladım.
- İyice karıştırdıktan sonra patlıcan ve biberleri doldurmaya başladım. Doldurduğum dolmaları tencereye dizdim.
- Üstünü geçecek kadar sıcak şu ekledim pişmeye bıraktım. Ağır ateşte 40 dk da pisti. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun😊
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



