Kuru Börülceli Siyez Bulgur Pilavı
Kuru Börülceli Siyez Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı siyez bulgur
- 1 çay bardağı mardin bulguru
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış kuru börülce
- 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber toz şeker
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4 çay bardağı su
Kuru Börülceli Siyez Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı koyalım soğan ,sarımsağı koyalım bir dk kavuralım. Tuzu serpelim, karıştıralım.
- Yıkadığımız bulguru ek edip karıştıralım. İki dk kısık ateşte kavuralım.
- Sonra sıcak suyu verelim, öbür baharatları ek edip karıştıralım. Börülceyi ekleyip karıştıralım.
- Suyunu çekene kadar kısık ateşte denetim ederek pişirelim. Afiyet olsun.
Kuru Börülceli Siyez Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







