Kuru Börülceli Siyez Bulgur Pilavı

Kuru Börülceli Siyez Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı siyez bulgur
  • 1 çay bardağı mardin bulguru
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru börülce
  • 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber toz şeker
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 4 çay bardağı su

Kuru Börülceli Siyez Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı koyalım soğan ,sarımsağı koyalım bir dk kavuralım. Tuzu serpelim, karıştıralım.
  2. Yıkadığımız bulguru ek edip karıştıralım. İki dk kısık ateşte kavuralım.
  3. Sonra sıcak suyu verelim, öbür baharatları ek edip karıştıralım. Börülceyi ekleyip karıştıralım.
  4. Suyunu çekene kadar kısık ateşte denetim ederek pişirelim. Afiyet olsun.

Kuru Börülceli Siyez Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Dünyası
Ağlayan Pasta
Soğuk Tarçın
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye
Cevizli Tarçınlı Kurabiye
Kayısılı Pankek (Bebeklere)
Hdabla | © 2025 |