Kuru Börülce

Kuru Börülce Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı yağ
- 1,5 su bardağı kuru börülce
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Et suyu
- Pul biber
Kuru Börülce Tanımı Nasıl Yapılır?
- Börülceleri 30 dk haşlayın. Sonrasında suyunu süzün.
- Soğanı ve kırmızı biberi yemeklik doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını koyup kızıdırın akabinde soğan ve biberi atıp kavurun.
- Biraz kavrulan soğan ve biberin üzerine salçayı ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun.
- Haşlanmış börülceleri de ekleyip biraz daha kavurun.
- Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
- Et suyunu ya da bulyon ve baharatları da ekleyip kapağını kapatın.
- Orta derecede 35-40 dk pişirin.Afiyet olsun.
Kuru Börülce Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

