Kuru Biber Patlıcan Kabak Dolması

Kuru Biber Patlıcan Kabak Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 15 kuru patlıcan
- 15 kuru kabak
- 15 kuru biber
- 1 büyük soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nane
- 6 yemek kaşığı nar eksisi
- Yağ
- Tuz
- Su (1 litre pişirmek için)
Kuru Biber Patlıcan Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kemikli et tencerenin en altına koyalım tabi isteğe nazaran.
- İlk bol suda kurularımızı 10 dakika haşlayalım ,sonra pirinç ,bulguru uygun bir kaseye alalım ve güzelce yıkayalım .
- Sonra üstüne ince ince doğradığımız soğanı ve maydanozu ekleyelim ve kalan tüm materyalleri ekleyelim, güzelce karıştıralım.
- Sonra bol suda haşladığımız kuru biber ,patlıcan ve kabakları dolduralım ve kemikli et döşediğimiz tencereye dizelim.
- Üstüne bir tabak yerleştirelim bu biçimde dolmalar dağılma yapmaz biraz tuz ve 1 litre su ekleyelim kapağını kapatalım .
- Kısık ateşte kaynadıktan sonra 1,5/2 saat pişirelim lokum üzere oluyor pişen dolmaları servis tabağına alalım, yanına yoğurt ekleyelim afiyet olsun 😋😋😋.
Kuru Biber Patlıcan Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








