Kuru Biber Patlıcan Kabak Dolması

Kuru Biber Patlıcan Kabak Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 kuru patlıcan
  • 15 kuru kabak
  • 15 kuru biber
  • 1 büyük soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nane
  • 6 yemek kaşığı nar eksisi
  • Yağ
  • Tuz
  • Su (1 litre pişirmek için)

Kuru Biber Patlıcan Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kemikli et tencerenin en altına koyalım tabi isteğe nazaran.
  2. İlk bol suda kurularımızı 10 dakika haşlayalım ,sonra pirinç ,bulguru uygun bir kaseye alalım ve güzelce yıkayalım .
  3. Sonra üstüne ince ince doğradığımız soğanı ve maydanozu ekleyelim ve kalan tüm materyalleri ekleyelim, güzelce karıştıralım.
  4. Sonra bol suda haşladığımız kuru biber ,patlıcan ve kabakları dolduralım ve kemikli et döşediğimiz tencereye dizelim.
  5. Üstüne bir tabak yerleştirelim bu biçimde dolmalar dağılma yapmaz biraz tuz ve 1 litre su ekleyelim kapağını kapatalım .
  6. Kısık ateşte kaynadıktan sonra 1,5/2 saat pişirelim lokum üzere oluyor pişen dolmaları servis tabağına alalım, yanına yoğurt ekleyelim afiyet olsun 😋😋😋.

Kuru Biber Patlıcan Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Iced Vanilla Latte (Ev Yapımı Vanilyalı Buzlu Latte) Tarifi
Tavuklu Kabak Karnıyarık
Sirkeli Kıl Biber Turşusu
Patatesli Gül Böreği (Gerçekten Çok Kolay)
Tam Kıvamında Orman Meyveli Cheesecake (Videolu)
Özbek Pilavı
Hdabla | © 2025 |