Kürt Böreği

Kürt Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım kg un
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 350 ml su

Hazırlarken eklemek için;

  • 75 gram tereyağı
  • Çeyrek su bardağı ayçiçek yağı

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kürt Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tereyağımızı eritiyoruz üzerini ayçiçek yağımızı ekleyip, soğumaya bırakıyoruz. Sonra hamura geçelim.
  2. Hamuru için; gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Pürüzsüz bir hamur olacak.
  3. Sonrasında 4 bezeye ayıralım, her bezeyi tabak büyüklüğünde açalım, her bezeyi yağlayıp üst üste koyalım yağdan biraz ayırınki tepsiye dizerkende ortalarına süreceğiz. Sonrasında 20 dakika hamurları dinlenmeye bırakalım.
  4. Hamurlar dinlendikten sonra teker teker yağlı hamurlarımızı büyütebildiğimiz kadar büyütelim ve kullanacağımız tepsiyle nazaran katlayıp tepsimize alalım üzerini yağlayalım. Her katı tıpkı biçimde devam ettireceğiz üst üste koyacağız.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika sonra fırının derecesini 180 indirip 20 dakikada bu formda pişirelim.
  6. Altı üstü kızardıktan sonra fırından alalım. Soğuduktan sonra ufak dilimler halinde kesip, tabağa alalım üzerine pudra şekerimizi serpip afiyetle yiyelim.

Kürt Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahve Yanına Sağlıklı Atıştırmalık
2 Beze İle Kat Kat Çıtır Arnavut Mantısı
Şekerpare
Mısır Unlu Pırasalı Börek ( Kesinlikle Deneyin Enfes Bir Lezzet )
Ton Balıklı Sandviç
Şekerli Tarçınlı Kuruvasan
Hdabla | © 2025 |