Kürt Böreği

Kürt Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım kg un
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 350 ml su
Hazırlarken eklemek için;
- 75 gram tereyağı
- Çeyrek su bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kürt Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tereyağımızı eritiyoruz üzerini ayçiçek yağımızı ekleyip, soğumaya bırakıyoruz. Sonra hamura geçelim.
- Hamuru için; gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Pürüzsüz bir hamur olacak.
- Sonrasında 4 bezeye ayıralım, her bezeyi tabak büyüklüğünde açalım, her bezeyi yağlayıp üst üste koyalım yağdan biraz ayırınki tepsiye dizerkende ortalarına süreceğiz. Sonrasında 20 dakika hamurları dinlenmeye bırakalım.
- Hamurlar dinlendikten sonra teker teker yağlı hamurlarımızı büyütebildiğimiz kadar büyütelim ve kullanacağımız tepsiyle nazaran katlayıp tepsimize alalım üzerini yağlayalım. Her katı tıpkı biçimde devam ettireceğiz üst üste koyacağız.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika sonra fırının derecesini 180 indirip 20 dakikada bu formda pişirelim.
- Altı üstü kızardıktan sonra fırından alalım. Soğuduktan sonra ufak dilimler halinde kesip, tabağa alalım üzerine pudra şekerimizi serpip afiyetle yiyelim.
Kürt Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








