Kurabiyeden Yeni Yıl Evi Tarifi (Ginger Bread)

Kurabiyeden Yeni Yıl Konutu Tanımı (Ginger Bread) İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 170 gram tereyağı yahut margarin
- 280 gram şeker
- 320 gram pekmez
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- yarım paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 820 gram un
- 1 yemek kaşığı su
Birleştirmek için:
- Hazır beyaz glazür
Süsleme için:
- Pudra şekeri
Kurabiyeden Yeni Yıl Meskeni Tanımı (Ginger Bread) Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçlerini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan bir kesim hamur alıp açıyoruz. 2 yan duvar, 2 ön duvar ve 2 çatı biçimi verip yağlı kağıtlı tepsiye diziyoruz. Yağlı kağıda biçim çizip hamurun üzerine koyup kesebilirsiniz.
- 175 derecede pembeleşene kadar 20 dk ortası pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyelerin soğumasını bekleyip glazürle birleştirip pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun. 🙂
Kurabiyeden Yeni Yıl Konutu Tanımı (Ginger Bread) Fotoğraflı Yapılışı


