Kurabiye Tarzı Kıyır Kıyır Poğaça

Kurabiye Şekli Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 paket tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta (birinin sarısını ayırıyoruz)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 2 kabartma tozu
- 2 orta uzunluk kapya biber
- Yarım su bardağı çekirdeksiz dilimli zeytin
- Göz kararı bir tutam dereotu
İçi için;
- İsteğe bağlı kaşar peyniri
Kurabiye Şekli Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unumuza oda sıcaklığında eriyen tereyağı,sıvıyağı,yoğurt,yumurta,(bir tanesi tam başkasının yalnızca beyazı) kabartma tozu,tuz ve şekeri ilave ederek homojen formda yoğuruyoruz.
- İnce doğradığımız biber ve dereotunu zeytinler ile bir arada hamurumuza ekliyoruz.
- Küçük bezeler halinde elimizde açıp isteğe bağlı içlerine bir tutam dilimlenmiş yada rendelenmiş kaşar peyniri koyup tepsiye sıralıyoruz.
- Daha evvel ayırdığımız yumurta sarısını sürerek evvelden ısıtılan 180 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kurabiye Usulü Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







