Kurabiye Tarzı Kıyır Kıyır Poğaça

Kurabiye Şekli Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısını ayırıyoruz)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 2 kabartma tozu
  • 2 orta uzunluk kapya biber
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz dilimli zeytin
  • Göz kararı bir tutam dereotu

İçi için;

  • İsteğe bağlı kaşar peyniri

Kurabiye Şekli Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unumuza oda sıcaklığında eriyen tereyağı,sıvıyağı,yoğurt,yumurta,(bir tanesi tam başkasının yalnızca beyazı) kabartma tozu,tuz ve şekeri ilave ederek homojen formda yoğuruyoruz.
  2. İnce doğradığımız biber ve dereotunu zeytinler ile bir arada hamurumuza ekliyoruz.
  3. Küçük bezeler halinde elimizde açıp isteğe bağlı içlerine bir tutam dilimlenmiş yada rendelenmiş kaşar peyniri koyup tepsiye sıralıyoruz.
  4. Daha evvel ayırdığımız yumurta sarısını sürerek evvelden ısıtılan 180 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kurabiye Usulü Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Börek Tadında Fit Omlet
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cocostar Pasta
Kuzu Haşlama
Çok Pratik Arap Tava
Diyarbakır Meftune Yemeği
Nutellalı Kurabiye
Kalorisi Düşük Köpoğlu Mancası
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.