Kurabiye Tadında Kremalı Tart

Kurabiye Tadında Kremalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı çiçek yağı
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 4,5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • Yarım çay bardağı fındık

Krema için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (piştikten sonra)
  • 1 paket vanilya (piştikten sonra)
  • 1 paket sıvı krema (soğuduktan sonra eklemek için)

Kurabiye Tadında Kremalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krema: süt, yumurta, nişasta, un ve şekeri tencereye alın.
  2. Orta ateşte, koyu kıvam alana kadar daima karıştırarak pişirin.
  3. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  4. Üzerini streç sinema ile kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirin.
  5. Tart hamuru: damla çikolata ve fındık hariç tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alın ve yoğurun.
  6. En son damla çikolata ve fındıkları ekleyip tekrar yoğurun.
  7. Yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirin.
  8. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  9. Soğuyan kremaya 1 paket sıvı kremayı ekleyip çırpın. Soğuyan tartın üzerine krema ile süsleme yapın. Afiyet olsun! 🍰✨

Kurabiye Tadında Kremalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Hindi But Sote
Coconut Bisküvili Pasta
Mozaik Pasta
Cacık
Latteli Borcam Tatlısı
Ev Yapımı 2 Renkli Puding
Hdabla | © 2025 |