Kurabiye Tadında Kremalı Tart
Kurabiye Tadında Kremalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı çiçek yağı
- 1 çay bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 4,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- Yarım çay bardağı fındık
Krema için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı (piştikten sonra)
- 1 paket vanilya (piştikten sonra)
- 1 paket sıvı krema (soğuduktan sonra eklemek için)
Kurabiye Tadında Kremalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema: süt, yumurta, nişasta, un ve şekeri tencereye alın.
- Orta ateşte, koyu kıvam alana kadar daima karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Üzerini streç sinema ile kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirin.
- Tart hamuru: damla çikolata ve fındık hariç tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alın ve yoğurun.
- En son damla çikolata ve fındıkları ekleyip tekrar yoğurun.
- Yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya 1 paket sıvı kremayı ekleyip çırpın. Soğuyan tartın üzerine krema ile süsleme yapın. Afiyet olsun! 🍰✨
Kurabiye Tadında Kremalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









