Kurabiye Güzeli

Kurabiye Hoşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı (akı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı fındık kırığı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yumurta akı

Kurabiye Hoşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 250 gr margarin oda sıcaklığında olmalı.
  2. 1 su bardağı pudra şekeri ekliyoruz.
  3. Yumurtanın sarısını da ekleyelim.
  4. 1 pakette hamur kabartma tozu ekleyelim. Ve bunları bir hoş elimizle harmanlayalım. Güzelce karışıp homojenize olsunlar.
  5. Önce 2 su bardağı unu ekleyelim yoğuralım iyicene sonrada 2 su bardağı unu ekleyelim ve yoğuralım.
  6. 1 su bardağı fındık kırığı ile 1 yemek kaşığı şekeri karıştıralım.
  7. Küçük bezeler haline getirip hamurumuzu yumurta akına batırıp sonra fındık karışımına bastıralım. Tutuculuğu daha düzgün olsun diye yumurta akına batıyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tam 20 dk bekleyip pişirelim. Gerisinde biraz soğuduktan sonra servise hazır afiyetler olsun 🥰.

Kurabiye Hoşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Oreo Brownie
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı (Soğanlı Enfes Lezzetli Yok Böyle Birşey)
Yulaf Bagel
Öksürük İçin Ceviz Zarı Çayı Tarifi | Ceviz Perdesi Kürü Faydaları
Kestane
Mercimekli Kabak Çorbası
Hdabla | © 2025 |