Kurabiye Güzeli
Kurabiye Hoşu Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı (akı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 çay bardağı fındık kırığı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yumurta akı
Kurabiye Hoşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- 250 gr margarin oda sıcaklığında olmalı.
- 1 su bardağı pudra şekeri ekliyoruz.
- Yumurtanın sarısını da ekleyelim.
- 1 pakette hamur kabartma tozu ekleyelim. Ve bunları bir hoş elimizle harmanlayalım. Güzelce karışıp homojenize olsunlar.
- Önce 2 su bardağı unu ekleyelim yoğuralım iyicene sonrada 2 su bardağı unu ekleyelim ve yoğuralım.
- 1 su bardağı fındık kırığı ile 1 yemek kaşığı şekeri karıştıralım.
- Küçük bezeler haline getirip hamurumuzu yumurta akına batırıp sonra fındık karışımına bastıralım. Tutuculuğu daha düzgün olsun diye yumurta akına batıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tam 20 dk bekleyip pişirelim. Gerisinde biraz soğuduktan sonra servise hazır afiyetler olsun 🥰.
Kurabiye Hoşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






