Kurabiye Gibi Kıyır Kıyır Poğaça

Kurabiye Üzere Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik ılık su
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru instant maya
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 5-5,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kurabiye Üzere Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yoğurma kabına oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını alalım.
  2. Yine yoğurma kabına ılık su, toz şeker ve kuru mayamızı da alıp, birazcık özleştirelim.
  3. 2 adet yumurtanın bir adedinin sarısını bir köşeye ayırarak yoğurma kabına kalanı ek edelim.
  4. Unumuzu ve tuzumuzu da ekleyerek güzelce yoğuralım.
  5. Hiç beklemeden fırın tepsimize poğaçalarımızı şekillendirerek dizelim üzerlerine yumurta sarısı sürerek çatalla çizikler atalım.
  6. Tepsimizin üzerine örterek mayalanmaya bırakalım yaklaşık bir saat kafidir.
  7. 180 derece alt üst fanlı evvelden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar neredeyse 35-40 dakika kadar pişirelim. Birinci sıcağını attıktan sonra servis edilebilir afiyet olsun.

Kurabiye Üzere Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Lokum
Avokadolu Meyveli Kup (Çok Pratik Az Malzemeli)
Kıymalı Kol Böreği
Bisküvi Pastası
İzmir Köfte
Kadife Tatlısı
Hdabla | © 2025 |