Kurabiye

Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı fındık içi
- İsteğe nazaran limon ve portakal kabuğu rendesi
Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, tereyağı, pudra şekeri, nişasta,sıvı yağ, vanilya karıştırılır.
- Üzerine un ve kabartma tozu da eklenip tekrar karıştırılır.
- Kulak göğsü kıvamına gelen hamurumuzun son olarak içine fındık içi ve isteğinize nazaran limon yahut portakal kabuğu rendelenir ve tekrar yoğurulur.
- Son olarak ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayarak biçim verilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- İsteğinize nazaran de pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
30-31 adet çıktı.
Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
