Kupta Tatlı

Kupta Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Alt taban için;

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • Çerez ölçüsü isteğe göre

Kupta Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebilisi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştıralım.
  2. Daha sonra ocağa alıp karıştırarak pişirelim, göz göz olunca ocağın altını kapatıp ,vanilya ve tereyağını ek edelim.
  3. Karıştırıp üzerini streçleyip soğumaya bırakalım.
  4. Alt taban için bisküvileri ve çerezleri rondodan geçirelim ve kupların altına yerleştirelim.
  5. Soğuyan muhallebiyi uygunca çırptıktan sonra üzerine dökelim ve soğuduktan sonra afiyetle yiyelim 💫.

Kupta Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tırtıl Kurabiye
Gyoza (Japon Mantısı)
Şekersiz Puding (Diyete Uygun)
Yeşil Fasulye
Közlenmiş Kahvaltılık Sos
Çocuklar İçin Arpa Şehriyeli Sebzeli Pilav
Hdabla | © 2025 |