Kupta Tatlı
Kupta Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Alt taban için;
- 1 paket yulaflı bisküvi
- Çerez ölçüsü isteğe göre
Kupta Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebilisi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştıralım.
- Daha sonra ocağa alıp karıştırarak pişirelim, göz göz olunca ocağın altını kapatıp ,vanilya ve tereyağını ek edelim.
- Karıştırıp üzerini streçleyip soğumaya bırakalım.
- Alt taban için bisküvileri ve çerezleri rondodan geçirelim ve kupların altına yerleştirelim.
- Soğuyan muhallebiyi uygunca çırptıktan sonra üzerine dökelim ve soğuduktan sonra afiyetle yiyelim 💫.
Kupta Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









