Kupta Limonlu Muhallebili Tatlı

Kupta Limonlu Muhallebili Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzerindeki sos için;

  • 2 adet limon suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal (isteğe göre)

Alt taban için;

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • Çerez

Kupta Limonlu Muhallebili Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebilisi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştıralım.
  2. Daha sonra ocağa alıp karıştırarak pişirelim ,göz göz olunca ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ek edelim, karıştırıp üzerini streçleyip soğumaya bırakalım.
  3. Limonlu sos için limonları sıkıp şeker su ve nişastayı ekleyelim güzelce karıştıralım ocağa alıp karıştırmaya devam edelim yoğunlaşınca soğumaya bırakalım.
  4. Alt taban için bisküvileri ve çerezleri rondodan geçirelim ve kupların altına yerleştirelim soğuyan muhallebiyi düzgünce çırptıktan sonra üzerine dökelim.
  5. Daha sonra limonlu sosu ekledikten sonra istediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

Kupta Limonlu Muhallebili Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı, Sebzeli, Kaşarlı Krep Gözleme
Pişmeyen Elmalı Diyet Topçukları
Ayvalı Kereviz Salatası
Pastane Poğaçası Tadında Tarif
Kadayıflı Muhallebi
Milföy Hamurlu Pratik Börek
Hdabla | © 2025 |