Kupta İki Renkli Tatlı

Kupta İki Renkli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
- 1 paket kakaolu bisküvi (ben eti petit beurre kullandım)
- 1 çay bardağı ceviz (tercihen)
- 1 paket sütlü çikolata (tercihen)
Kupta İki Renkli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvi ceviz ve küp küp kırdığımız çikolataları robottan toz haline gelene kadar çektirelim.
- Muhallebi için süt, şeker, yumurta sarısı,un, nişasta,ve vanilya orta ateşte kıvam alıncaya kadar pişirilir.
- 1 paket toz krem şanti döküp süratlice çırpılır.
- Kuplara hazırladığımız toz karışımdan 1 yemek kaşığı kadar tüm kupların tabanına koyulur.
- Pişen sıcak muhallebiden bir kepçe tüm kuplara dökülür.
- Ara kata muhallebinin üzerine tekrar bir kaşık muhallebinin üzeri kapanana kadar toz bisküvili karışım dökülür.
- Kalan muhallebinin içerisine 1 yemek kaşığı kakao ve 1 kaşık çikolata koyup soğumadan mikserle çırpılır.
- Elde ettiğimiz kakaolu muhallebi de kuplara paylaştırılır.
- Üzeri dilediğiniz üzere süslenir 🌸🌸🌸.
Kupta İki Renkli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








