Kupta Albeni
Kupta Albeni Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 100 ml krema (yarım kutu yada muhallebi soğuduktan sonra 2 paket kremşanti)
- 2 su bardağı şeker(dilerseniz daha az yada daha çok koyabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurtanın sarısı
Tabanı için:
- 1 paket albeni bisküvi (yulaflı başka bisküviler de tercih edilebilir)
Karamel için;
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı su
Kıvam bağlamak için;
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası tepeleme olacak
Kupta Albeni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce karamelimizi yapalım 🤗.Tencereye şekeri döküp ocağa alalım kısık ateşte şeker eriyip altın rengini alıncaya ortada tahta kaşıkla karıştıralım.
- İyice eriyen şekere bir buçuk çay bardağı suyu ek edelim endişelenmeyin şeker sertleşecektir karıştırmaya devam edelim bir kaç dakika sonra uygunca eriyecektir.
- Kaynamaya başlayınca bir kasede su ile nişastayı karıştırıp ek edelim endişelenmeyin tekrar sertleşecektir karıştırmaya devam edelim.
- Fokurdamaya başlayınca 6-7 dakika karıştırıp altını kapatabiliriz soğuduktan sonra kullanıma hazır.
- Muhallebinin hazırlanışı; Süt ,şeker ,un, nişasta,ve şekeri bir tencereye koyalım ve hiç pütür kalmayacak biçimde karıştıralım kısık ateşte daima karıştırarak pişirelim fokurdamaya başladıktan sonra altını kapatalım ve 1 buçuk kaşık tereyağ ve vanilyayı da ekleyip soğumaya alalım.
- Soğuduktan sonra 2 paket kremşantiyi döküp çırpalım muhallebimiz de hazır 😀.
- Hazırlamış olduğumuz kupların tabanına 1 paket rondodan çektiğimiz albeniyi eşit biçimde yayalım üzerine muhallebimizi dökelim ve en üzerine karamel döküp biraz beklettikten sonra afiyetle yiyeyim🤗.
- Karışık ve uzun gözükmesi sizi sıkıntı diye kandırmasın aslında çok kolay lezzetini görünce daima yapmak isteyeceksiniz🥰🤗.
Kupta Albeni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











