Künefe

Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 -150 gr çiğ kadayıf
  • 100 gr tuzsuz lisan peyniri
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Şerbeti için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su

Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri eriyince ocağa alın ve yaklaşık 15 dk kaynatın.
  2. Bal üzere akışkan bir kıvamı olacak. Ve uygunca soğuk olmalı. Ben buzdolabına kaldırdım.
  3. 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile çiğ kadayıfları güzelce harmanlayın.
  4. Yapacağınız kaba (tava kullanacaksanız gereçleri arttırmalısnız. ) yumuşak tereyağı ve pekmezin yarısını sürün.
  5. Kadayıfın yarısını bastıra bastıra tabana yerleştirin.
  6. Üzerine rendelediğiniz yahut minik minik doğradığınız peyniri koyun.
  7. Üzerine tekrar kalan kadayıfı bastıra bastıra yerleştirin.
  8. Ocağın en küçük gözüne en kısık ayarda her tarafı pişene kadar gezdirin.
  9. Sağı solu ortası yeterlice bar üzere kızaracak yaklaşık 10 dk sürer üzere. Bıçakla kenarından bakarsınız.
  10. Sonra bir tabağa aksi çevirin. Ve kalan tereyağı pekmez karışımını güzelce yayın.
  11. Künefeyi tekrar pişmemiş kısmı alta gelecek formda tabağa alın ve pişirme sürecini tekrarlayın.
  12. İyice piştiğine emin olunca ocaktan alıp sıcakken soğuk şerbeti dökün. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun 🌸.

Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Ekmeği
Antep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi
Fit Ispanaklı Gözleme
Avokado Soslu Diyet Bowl
Acem Pilavı
İrmikli Hafif Tatlı
Hdabla | © 2025 |