Künefe
Künefe Tanımı İçin Malzemeler
- 100 -150 gr çiğ kadayıf
- 100 gr tuzsuz lisan peyniri
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Şerbeti için;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri eriyince ocağa alın ve yaklaşık 15 dk kaynatın.
- Bal üzere akışkan bir kıvamı olacak. Ve uygunca soğuk olmalı. Ben buzdolabına kaldırdım.
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile çiğ kadayıfları güzelce harmanlayın.
- Yapacağınız kaba (tava kullanacaksanız gereçleri arttırmalısnız. ) yumuşak tereyağı ve pekmezin yarısını sürün.
- Kadayıfın yarısını bastıra bastıra tabana yerleştirin.
- Üzerine rendelediğiniz yahut minik minik doğradığınız peyniri koyun.
- Üzerine tekrar kalan kadayıfı bastıra bastıra yerleştirin.
- Ocağın en küçük gözüne en kısık ayarda her tarafı pişene kadar gezdirin.
- Sağı solu ortası yeterlice bar üzere kızaracak yaklaşık 10 dk sürer üzere. Bıçakla kenarından bakarsınız.
- Sonra bir tabağa aksi çevirin. Ve kalan tereyağı pekmez karışımını güzelce yayın.
- Künefeyi tekrar pişmemiş kısmı alta gelecek formda tabağa alın ve pişirme sürecini tekrarlayın.
- İyice piştiğine emin olunca ocaktan alıp sıcakken soğuk şerbeti dökün. Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun 🌸.
Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






