Künefe
Künefe Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kadayıf
- 300 gr tuzsuz künefelik peynir
- 300 gr tereyağ
- 2 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon
Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için olan materyalleri tencereye alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Tereyağı eritelim. Kadayıfı küçük küçük doğrayalım.
- Üzerine erimiş tereyağını dökelim ve yoğuralım.
- Künefeyi yapacağımız tepsiye 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı pekmez koyup tepsinin tabanına sürülür.
- Kadayıfın yarısı tepsiye yayılıp düzlenir.
- Üzerine rendelediğimiz peynir yayılır.
- Onun üzerine de kalan kadayıf yayılır ve bir tepsiye üzerine bastırılarak düzlenir.
- Tepsi ocağa alınır. Bir tatlı kaşığı tepsinin üzerine konur çevirme tarafını karıştırmayalım diye. (isterseniz fırında da pişirebilirsiniz).
- Ocakta çevire çevire altı kızartılır.
- Daha sonra künefeyi yaptığımız tepsiden biraz daha büyük tepsinin aksisini kapatıp künefe çevrilir.
- Diğer tarafı içinde tekrar 1yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı pekmez tepsiye sürülür künefeyi tepsiye yanlışsız koyup tekrar çevire çevire pişirelim.
- Pişince dilimleyelim soğumuş şerbeti dökelim ve biraz ocakta şerbeti çektirelim.
- Dondurma yahut kaymak ile servis yapalım afiyet olsun.
Dilerseniz pişip dilimledikten sonra şerbetlemeden buzlukta saklayabilirsiniz şerbeti şişeye koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. Dilim dilim çıkarıp tavada ısıtıp şerbetini ekleyip yiyebilirsiniz.
Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













