Kumpir (En Kolayından)

Kumpir (En Kolayından) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 tane patates
Sosu için;
- Yarım fincan zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- Kaşar peyniri
Garnitür için;
- Rus salatası
- Haşlanmış mısır
- Biraz yeşil siyah zeytin
- Küçük doğranmış salam(opsiyonel)
- Ketçap
Kumpir (En Kolayından) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabuklarını soymadan patatesleri bir yarım saat suyun içinde bekletelim, güzelce yıkayalım.
- Üzerini geçecek kadar su koyup güzelce yumuşayıncaya kadar haşlayalım .
- Suyunu süzüp yağlanmış tepsiye alalım .
- Patates eziciyle üzerine bastıralım ,sos materyalini bir kasede karıştırıp patatesleri üzerine sürelim fırına verelim.
- 190 derecede bir 20 dakika pişirip fırını kapatalım.
- Patatesleri üzerine birer modül kadar peyniri koyup tepsiyi fırına tekrar sürelim.Kaşar erisin .
- Rus salatasına küçük doğranmış salamı ,zeytinin çekirdeklerini çıkarıp zeytini, mısırı ,ekleyip karıştıralım, patateslerin üzerine koyalım ketçap gezdirelim enfessss kumpirimiz hazır.
Kumpir (En Kolayından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








