Kumpir (En Kolayından)

Kumpir (En Kolayından) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 tane patates

Sosu için;

  • Yarım fincan zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Kaşar peyniri

Garnitür için;

  • Rus salatası
  • Haşlanmış mısır
  • Biraz yeşil siyah zeytin
  • Küçük doğranmış salam(opsiyonel)
  • Ketçap

Kumpir (En Kolayından) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabuklarını soymadan patatesleri bir yarım saat suyun içinde bekletelim, güzelce yıkayalım.
  2. Üzerini geçecek kadar su koyup güzelce yumuşayıncaya kadar haşlayalım .
  3. Suyunu süzüp yağlanmış tepsiye alalım .
  4. Patates eziciyle üzerine bastıralım ,sos materyalini bir kasede karıştırıp patatesleri üzerine sürelim fırına verelim.
  5. 190 derecede bir 20 dakika pişirip fırını kapatalım.
  6. Patatesleri üzerine birer modül kadar peyniri koyup tepsiyi fırına tekrar sürelim.Kaşar erisin .
  7. Rus salatasına küçük doğranmış salamı ,zeytinin çekirdeklerini çıkarıp zeytini, mısırı ,ekleyip karıştıralım, patateslerin üzerine koyalım ketçap gezdirelim enfessss kumpirimiz hazır.

Kumpir (En Kolayından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Körili Spagetti
Trileçe
Yaprak Sarma İç Malzemeleri
Fırında Lokum Gibi Kuzu Gerdan
Browni Kurabiye
Hdabla | © 2025 |