Kumpir
Kumpir Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet büyük patates
- Yarım kavanoz garnitür
- 400 gram kaşar peyniri
- 100gr sucuk yahut sosis
- Küçük kase mısır
- Küçük kase doğranmış kornişon turşu dilim zeytin
- Ketçap mayonez
- 1 kase yoğurt
- 1 tutam tuz
Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yıkayıp, üzerini evvel fırın kağıdı sonra alimunyum folyo ile sıkıca sarıp fırının en yüksek derecesinde yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Patatesler pişene kadar garnitürü yoğurt ve 1 yemek kaşığı mayonezi karıştırın, akabinde sucuk yahut sosisi tavada pişirin öteki gereçleri hazırlayın.
- Patates pişince ortadan güzelce kesip, çatalla ezin lakin dış kabuğu ziyan görmesin, sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve tuzu patatesin içinde güzelce kaşar eriyene kadar karıştırın.
- Kalan materyalleri eşit halde koyun ketçap, mayonez sıkıp, sunuma hazırlayın. Afiyet olsun.
Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







