Kumlu Pasta
Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için ;
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 1 l süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 120 gram sütlü çikolata
Üzeri için;
- 1 palet kakaolu bisküvi
Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekini hazırlamakla başlayalım yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpalım.
- Ardından sıvı ve katı gereçleri sırayla ekleyip homojen karışım elde edelim yağladığımız büyük uzunluk borcama karışımı döküp 170 derece fırında pişirelim.
- Kekimizi kürdan testi ile piştiğinde fırından alıp soğumaya bırakalım.
- Kreması için kek soğuduktan sonra sütü tencereceye koyalım ,malzemeleri çikolata hariç hepsini koyup pişirelim .
- Piştikten sonra çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Sütle ıslattığımız kekimize kremayı sıcak bir formda dökelim .
- Krema soğuduktan sonra 1 paket bisküviyi robottan geçirip üzerine döküyoruz.
- 4-5 saat buzdolabında bekletelim afiyet olsun 😋.
Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















