Kumlu Pasta

Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

İçi için;

  • 2 adet muz

Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel keki hazırlayacağız. Yumurtayı ve şekeri güzelce çırpın. Üzerine sıvı gereçleri ekleyin. En son kuruları eleyip ekleyin. Kare fırın tepsisine dökün. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  2. Muhallebi için olan vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alın ve düzgünce karıştırın. Sonra ocağa alın ve kısık ateşte kıvam alana kadar daima karıştırarak pişirin. Birinci sıcağı çıkınca vanilya ekleyin ve güzelce çırpın.
  3. Pişen keki koyacağınız kap büyüklüğünde kesin. Kalan keki ufalayın. Soğuyan kremayı kekin üzerine dökün ve muzları koyun. En üstüne ufaladığınız kekleri serpiştirin. Ben en son benmari erittiğim çikolata gezdirdim.
  4. Birkaç saat dolapta dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 🌸

Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Bisküvi
Basit Pankek Tarifi
Fırında Tavuk Ve Şehriyeli Bulgur Pilavı
Rafine Şekersiz Fit Kurabiye
Karnıyarık Poğaça
Fırında Soslu Kanat
Hdabla | © 2025 |