Kumlu Pasta
Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
İçi için;
- 2 adet muz
Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel keki hazırlayacağız. Yumurtayı ve şekeri güzelce çırpın. Üzerine sıvı gereçleri ekleyin. En son kuruları eleyip ekleyin. Kare fırın tepsisine dökün. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
- Muhallebi için olan vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alın ve düzgünce karıştırın. Sonra ocağa alın ve kısık ateşte kıvam alana kadar daima karıştırarak pişirin. Birinci sıcağı çıkınca vanilya ekleyin ve güzelce çırpın.
- Pişen keki koyacağınız kap büyüklüğünde kesin. Kalan keki ufalayın. Soğuyan kremayı kekin üzerine dökün ve muzları koyun. En üstüne ufaladığınız kekleri serpiştirin. Ben en son benmari erittiğim çikolata gezdirdim.
- Birkaç saat dolapta dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 🌸
Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








