Kumlu Pasta

Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı süt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3 kaşık kakao
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Krema gereçleri;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilya
- 100 gram çikolata
Üzeri için;
- Kakaolu bisküvi (100gr)
Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar mixer ile çırpalım. Daha sonra kek için olan materyalleri ekleyerek çırpalım.
- Yağladığımız borcama kek karışımını dökelim, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
- Krema için çikolata hariç öbür bütün krema gereçlerini tencereye alalım.
- Sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirelim ve ocağın altını kapatıp çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar tekrar karıştıralım.
- Keki fırından çıkardıktan sonra bi 10 dakika kadar bekletip, 1 bardak sütle keki ıslatalım.
- Hazırladığımız kremayı kekimizin üzerine yayalım.
- Robottan geçirdiğimiz bisküvileri soğuyan kremanın üzerine serpelim.
- Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.
Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











