Kumlu Kek
Kumlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 çay kaşığı karbonat
Krema için;
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı tozşeker
Üzerine;
- 1 su bardağı süt
- 15 adet kakaolu büsküvi
Kumlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 dereceye getirin ısıtmaya başlayın.
- Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri 4 dakika mikserle çırpın ,ardından başka materyalleri ekleyip 3 dakika daha çırpın ,sonra 32 santimlik borcam tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve kek hamurunu tepsiye yayın, evvelden ısınmış fırında 25 dakika pişirin.
- Bu ortada kremayı hazırlayın krema için olan bütün materyalleri bir tencereye koyun ocakta orta kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin kaynayınca ocaktan alın.
- Kek pişince fırından tepsiyi alıp sıcakken çabucak üzerine 1 su bardağı soğuk sütü her tarafına gezdirin kek ve kremayı yarım saat soğumaya bırakın.
- Krema ve kek soğurken bisküvileri toz haline getirin.
- Yarım saat sonra kekin üzerine kremayı yayın onun üzerine toz haline getirilmiş bisküvileri yayın.
- Ardından keki buzdolabına koyup en az iki saat bekletin.Afiyet olsun.
Kumlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






