Kumkuat Reçeli

Kumkuat Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram kumkuat
  • 600 gram toz şeker
  • 800 ml kaynar su
  • Birkaç damla limon suyu

Kumkuat Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kumkuatlar sirkeli su ile düzgünce yıkanır, kabuklarındaki kalıntılardan arındırılır.
  2. Ardından ince dilimler halinde kesilir ve çekirdekleri ayıklanır.
  3. Kaynar su içerisinde 10-15 dakika haşlanır, acı suyundan arındırılır.
  4. İkinci sefer tıpkı süreç uygulanır.
  5. Süzülen kumkuatlar tekrar tencereye alınır.
  6. Üzerine şeker ve kaynar su ek edilerek kaynatılır.
  7. Şekerlenmemesi için limon suyu eklenir.
  8. Kıvam alıncaya kadar pişirilir.

Deneyen herkese afiyet bal, reçel olsun.

Kumkuat Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İzmir Köfte
Patatesli Mantı (Hingel)
Zeytinyağlı Pazı
Portakallı Kurabiye
İçli Köfte (Pratik Dağılmayan)
Tam Ölçülü Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi Asla Çatlamayan, Kıvamında Ve Nefis! (Videolu)
Hdabla | © 2025 |