Küllü Kurabiye
Küllü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Bulamak için kakaolusu için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
Tarçınlısı için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Küllü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alalım. İçerisine unu ek edelim.
- Sonra elimizle ufak toplar yapalım fırın tepsimize alarak 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Toz karışımları başka kaselerde karıştıralım.
- Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcağı çıkınca yaptığımız karışımaya bulayıp kabımıza alalım. İstediğiniz vakit tüketebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Küllü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













