Külah Salata

Külah Salata Tanımı İçin Malzemeler
Külahlar için;
- 1 paket lavaş
- 1 adet yumurta
- Susam
Salata için;
- Süzme yoğurt
- Yarım haşlanmış tavuk göğsü
- 1 kase kornişon turşu
- 1 su bardağı mısır
- 1 bağ dereotu (bir kısmı üzeri için ayırın)
- Sarımsak
- 2 kaşık mayonez
Külah Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yarım tavuk göğsünü haşlamaya bırakıyoruz, kornişon turşuyu minik minik doğruyoruz.
- Dere otunu ince ince kıyıyoruz.
- Mısır da ek edip gereçleri hazır ediyoruz.
- Haşlanmış olan tavuk göğsünü ince ince didikleyip doğranmış olan öbür materyallerle karıştırıyoruz süzme yoğurda 2 kaşık mayonez ve ve ezilmiş sarımsak ek edip bütün malzemeyi birbiriyle harmanlıyoruz.
- Lavaşları ortadan ikiye bölüp külah biçimini veriyoruz (videoyu takip ederek nasıl yapıldığına bakabilirsiniz).
- Külahlara yumurta sarısı sürüp dilerseniz susam ve çörek otu da serpebilirsiniz yağlı kağıt serili tepsiye dizip fırında kızarana direkt pişiriyoruz.
- Soğumuş olan külahlara hazırladığımız salatayı dolduruyoruz bir ölçü ayırmış olduğumuz dere otlarına batırıp üzerlerini süslemiş oluyoruz.
İsterseniz görüntüyü izleyerek nasıl yapıldığını anlayabilirsiniz ya da açıklama kısmından baka bilirsiniz.
Küçük püf noktaları nelerdir derseniz külahları kızartırken ağız kısımları kapanabilir biraz kızarınca kaşık ile duzeltip biraz da dik olarak pismelerini sağlayın.
Nasıl buldunuz bu tanımı yorumlarda buluşalım beni yalnız bırakmayın ️
Külah Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




