Küçük Ekmek

Küçük Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Küçük Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu kaba alıp ortasını yuvarlak yapıp mayayı döküyorsunuz.
- Sonradan içerisine ılık suyu ek edip yavaş yavaş ekleme yapıyorsunuz.
- Kıvamı ele yapışan bir hamur olmalı. Çok cıvık olmaması lazım.
- Tuz ve şekeri de ekleyip yoğuruyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- 5 tane beze yapıp un ile topluyoruz.
- Tepsiye dizdiğimiz bezeleri 20 dk dinlendiriyoruz.
- Sonrasında suyun içerisine bıçağı batırıp üzerlerine çizil atıyoruz.
- Son olarakta su sürüp fırına veriyoruz.
- 200 derece 45 dk fırından fırına değişiklik gösteriyor. Denetim edersiniz.
- Fırına bir kasede su koyalım ki nemli olsun. Afiyet olsun 🌸.
Küçük Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
