Küçük Ekmek

Küçük Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Küçük Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu kaba alıp ortasını yuvarlak yapıp mayayı döküyorsunuz.
  2. Sonradan içerisine ılık suyu ek edip yavaş yavaş ekleme yapıyorsunuz.
  3. Kıvamı ele yapışan bir hamur olmalı. Çok cıvık olmaması lazım.
  4. Tuz ve şekeri de ekleyip yoğuruyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. 5 tane beze yapıp un ile topluyoruz.
  6. Tepsiye dizdiğimiz bezeleri 20 dk dinlendiriyoruz.
  7. Sonrasında suyun içerisine bıçağı batırıp üzerlerine çizil atıyoruz.
  8. Son olarakta su sürüp fırına veriyoruz.
  9. 200 derece 45 dk fırından fırına değişiklik gösteriyor. Denetim edersiniz.
  10. Fırına bir kasede su koyalım ki nemli olsun. Afiyet olsun 🌸.

Küçük Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Makarna Tarifi
Dışı Çıtır,İçi Nemli Hakiki Acıbadem Kurabiyesi
Tavuk Beyti
Hurmalı, İncirli Ve Cevizli Toplar
Mozaik Kek (Hafif Ve Lezzetli)
Yumuşacık Anne Keki
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet