Küçük Borcamda Orman Meyveli Islak Kek

Küçük Borcamda Orman Meyveli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Sosu için:

  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 30 gram bitter çikolata

Üzeri için

  • 1 kase orman meyvesi

Küçük Borcamda Orman Meyveli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker köpük köpük olup beyazlaşana kadar çırpılır.
  2. Beyazlaşan karışıma süt ve sıvı yağ eklenir, çırpılmaya devam edilir.
  3. Üzerine un, kakao, şekerli vanilin ve kabartma yozu eklenip homojen bir kıvam alana kadar çırpılmaya devam edilir.
  4. Küçük kare borcam tereyağı ile yağlanır. Üzerine kek karışımı ek edilir. 180 derece fansız ayarda evvelden ısıtılan fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.
  5. Bitter çikolata hariç tüm sos materyalleri küçük bir tencereye alınır. Ocağın altı kapalıyken karıştırılarak homojen bir imaj elde edilir.
  6. Fırındaki kekimiz pişmeye yakın sosun altı açılır. Sos kaynamaya yaklaşınca bitter çikolata ek edilip eritilir ve sosun kaynamasına müsaade vermeden ocak kapatılır.
  7. Fırından çıkarılıp 10-12 dk bekletilen kekimiz dilimlenir. Üzerine sos ek edilir.
  8. Kekimiz ılıyınca meyveler üzerine eklenir. İster buzdolabında dinlendirip ister ılık bir halde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not:Dilerseniz meyveleri un ile karıştırıp en son kekin içine atıp bu biçimde de pişirebilirsiniz.

Küçük Borcamda Orman Meyveli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç
İnce Bulgur Çorbası (7 Dakikada Hazır)
Diş Pastası
Bebekler İçin Bağışıklık Güçlendirici Lezzetli Mama
Leziz Tahinli Kurabiye
Orman Meyveli Trileçe (Kremasız)
Hdabla | © 2025 |