Kruvasan Poğaça

Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı ( sarısı üzeri için ayırın)
  • 1 paket maya 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4.5 -5 su bardağı un

Arasına sürmek için :

  • Tereyağı yahut margarin

İç harcı için :

  • Beyaz peynir
  • Çeyrek demet maydanoz

Üzeri için :

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için yoğurma kabına ılık suyu alalım üzerine ılık süt, sıvı yağ, yumurtanın akı, maya, toz şeker ve tuzu ek edelim ve karıştıralım.
  2. Ardından karışımımıza biraz onu ekleyelim ve elimizde yormaya başlayalım ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  3. Toparladığımız hamurun üzerini örterek yaklaşık 30-35 dakika mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrardan yoğurarak toparlayalım.
  5. Toparlanan hamuru 9 eşit kesime ayıralım ve her bir parçayı dıştan içe hakikat yuvarlak beze haline getirelim.
  6. Tezgahımızı unlayalım ve birinci bezeyi merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açmaya başlayalım.
  7. Açtığımız bezeyi bir tabağa alarak oda sıcaklığındaki tereyağını yahut margarini üzerine sürelim.
  8. Kalan bezeleri de tıpkı halde tabak büyüklüğünde açalım ve her açımış olduğumuz mezemizin ortasında tereyağı yahut margarin sürerek üst üste dizelim.
  9. Son bezeyi de öteki hamurların üzerine yerleştirelim ,fakat bu sefer üzerine tereyağı sürmeyelim üst üste dizdiğimiz 9 kat hamurunu elimize bastırarak biraz genişletelim .
  10. Üzerine biraz un serpelim ve merdane ile açabildiğimiz kadar açalım açtığımız hamuru 12 eşit modüle dilimleyelim.
  11. Üçgen halindeki hamurlarımızın her bir modülüne ezilmiş peynir ve ince kıyılmış maydanozla karıştırarak hazırladığımız iç harcını yerleştirelim.
  12. İç harcımızı yerleştirdikten sonra hamurlarımızı geniş tarafından başlayarak saralım.
  13. Tüm hamurları tıpkı biçimde sararak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim .
  14. Poğaçalarımızı yaklaşık 15 dakika tepsi mayalanmasını dinlendirelim.
  15. Ardından bir fırça yardımı ile ayırmış olduğumuz yumurta sarısını üzerlerine sürelim.
  16. Son olarak üzerine susam serpelim.
  17. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim alt üst güzelce kızaran poğaçalarımızı servise hazır afiyet olsun.

Kruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Kişilik Barbunya Güveç
Çikolata Sevenlere Kek Tarifi
Sağlıklı Banana Bread Cheesecake
Nefis Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Havuçlu Tatlı
Süt Helvası
Hdabla | © 2025 |