Kruvasan Poğaça
Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı ( sarısı üzeri için ayırın)
- 1 paket maya 2 çay kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 4.5 -5 su bardağı un
Arasına sürmek için :
- Tereyağı yahut margarin
İç harcı için :
- Beyaz peynir
- Çeyrek demet maydanoz
Üzeri için :
- Yumurta sarısı
- Susam
Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için yoğurma kabına ılık suyu alalım üzerine ılık süt, sıvı yağ, yumurtanın akı, maya, toz şeker ve tuzu ek edelim ve karıştıralım.
- Ardından karışımımıza biraz onu ekleyelim ve elimizde yormaya başlayalım ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Toparladığımız hamurun üzerini örterek yaklaşık 30-35 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrardan yoğurarak toparlayalım.
- Toparlanan hamuru 9 eşit kesime ayıralım ve her bir parçayı dıştan içe hakikat yuvarlak beze haline getirelim.
- Tezgahımızı unlayalım ve birinci bezeyi merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açmaya başlayalım.
- Açtığımız bezeyi bir tabağa alarak oda sıcaklığındaki tereyağını yahut margarini üzerine sürelim.
- Kalan bezeleri de tıpkı halde tabak büyüklüğünde açalım ve her açımış olduğumuz mezemizin ortasında tereyağı yahut margarin sürerek üst üste dizelim.
- Son bezeyi de öteki hamurların üzerine yerleştirelim ,fakat bu sefer üzerine tereyağı sürmeyelim üst üste dizdiğimiz 9 kat hamurunu elimize bastırarak biraz genişletelim .
- Üzerine biraz un serpelim ve merdane ile açabildiğimiz kadar açalım açtığımız hamuru 12 eşit modüle dilimleyelim.
- Üçgen halindeki hamurlarımızın her bir modülüne ezilmiş peynir ve ince kıyılmış maydanozla karıştırarak hazırladığımız iç harcını yerleştirelim.
- İç harcımızı yerleştirdikten sonra hamurlarımızı geniş tarafından başlayarak saralım.
- Tüm hamurları tıpkı biçimde sararak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim .
- Poğaçalarımızı yaklaşık 15 dakika tepsi mayalanmasını dinlendirelim.
- Ardından bir fırça yardımı ile ayırmış olduğumuz yumurta sarısını üzerlerine sürelim.
- Son olarak üzerine susam serpelim.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim alt üst güzelce kızaran poğaçalarımızı servise hazır afiyet olsun.
Kruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














