Kruvasan

Kruvasan Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Arasına sürmek için;
- 50 gram tereyağ
İç materyali için;
- 2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; sıvı materyaller süt, su ve sıvı yağ ılık olarak karıştırılır. Yaş maya, şeker eklenir karıştırılır.
- Son olarak tuz ve un denetimli eklenir yumuşak bir hamur yoğrulur. Mayalanması için üzeri streçlenir.
- İç materyali için haşlanmış rendelenmiş patates, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Mayalanan hamur 12 eşit beze yapılır.
- Pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Ortalarına tereyağ sürülerek 4’er li olarak üst üste koyulur.
- En üste yağ sürülmez. Üzeri streçlenir buzluğa koyulur.
- Yarım saat sonra sırasıyla buzluktan çıkartılır hafif unlayarak açılır.
- İstenilen büyüklükte kesilerek uç kısımlarına iç harcı koyularak fotoğraftaki üzere sarılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizilir tepsi mayası için bekletilir.
- Mayalanan kruvasanların üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağ karıştırılır sürülür.
- 200 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınan kruvasan servis edilir. Afiyet olsun!
Not:kruvasanlar çikolatalı yapmak istenilirse hamur yoğurma evresinde tuz ölçüsü azaltılır şeker ölçüsü artırılır. Fırın ayarını kendi fırınınıza nazaran ayarlamanızı öneririm.
Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








