Kruton Kıtır Ekmek

Kruton Kıtır Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet ekmek
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber ve toz biber
- 1 çay kaşığı yarısı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu ya da 2 diş sarımsak ezmesi
- Tuz
Kruton Kıtır Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ekmekleri küp küp doğrayalım.
- Başka bir kapta baharatları ve zeytinyağını karıştıralım.
- Zeytinyağı oranı göz kararı ayarlayalım fazla olmamasına ihtimam gösterelim .
- Ekmekler ıslak kalmasın yeterlice elimizle karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında 15 dk fırınlayalım çıkardıktan sonra peçete serili tepsiye aktaralım soğumasını bekleyelim peçete fazla yağı çeksin.
- Soğuduktan sonra cam kavanoza koyarak 5- 6 gün dolapta saklayabilirsiniz.
- Krutonların çıtır çıtır kalması için bir kağıt havluyla kaplayın.
- Bir poşet kullanıyorsanız, kapatmadan evvel mümkün olduğunca fazla havayı çıkarın.
- Krutonları daha uzun vadeli saklamak için dondurabilirsiniz. Ben vakum makinesi kullanarak dondurucuya kaldırdım böylelikle kullanım müddeti daha uzun oldu.
Kruton Kıtır Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






