Krepli Tavuk
Krepli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Krep için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- Bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Tavuklu iç harç için:
- 1 adet tavuk göğsü (küçük küpler halinde doğranmış)
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Köri
- Tavuk baharatı
- Vegeta
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- ½ su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Dilimlenmiş domates
Krepli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krep hamurunu hazırlayın: tüm materyalleri pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Daha ince bir doku için süzün.
- Yapışmaz tavada ince krepler pişirin.
- İç harcı hazırlayın: tavuk suyunu salmaya başlayana kadar soteleyin.
- Soğan ve biberi ekleyin, biraz daha pişirin.
- Salça ve baharatları ekleyin.
- Karışım düzgünce pişip suyu çekene kadar pişirin.
- Beşamel sosu yapın: tereyağını tencerede eritin.
- Unu ekleyip yavaşça kavurun.
- Süt ve suyu yavaş yavaş çırparak ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Koyulaşana kadar pişirin.
- Krepleri doldurun: her krepin ortasına biraz beşamel sos ve tavuklu harç koyun.
- Bohça üzere kapatın ya da rulo formunda sarın.
- Fırınlayın: krepleri fırın kabına dizin.
- Üzerine beşamel sos dökün.
- Kaşar peyniri serpin ve domates dilimleri yerleştirin.
- Fırında pişirin: evvelce ısıtılmış 180°c (350°f) fırında üzeri altın rengini alana kadar (yaklaşık 20–25 dakika) pişirin.
Krepli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






