Krepli Tavuk

Krepli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Krep için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Tavuklu iç harç için:

  • 1 adet tavuk göğsü (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Köri
  • Tavuk baharatı
  • Vegeta

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • ½ su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dilimlenmiş domates

Krepli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krep hamurunu hazırlayın: tüm materyalleri pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  2. Daha ince bir doku için süzün.
  3. Yapışmaz tavada ince krepler pişirin.
  4. İç harcı hazırlayın: tavuk suyunu salmaya başlayana kadar soteleyin.
  5. Soğan ve biberi ekleyin, biraz daha pişirin.
  6. Salça ve baharatları ekleyin.
  7. Karışım düzgünce pişip suyu çekene kadar pişirin.
  8. Beşamel sosu yapın: tereyağını tencerede eritin.
  9. Unu ekleyip yavaşça kavurun.
  10. Süt ve suyu yavaş yavaş çırparak ekleyin.
  11. Tuz ve karabiber ekleyin.
  12. Koyulaşana kadar pişirin.
  13. Krepleri doldurun: her krepin ortasına biraz beşamel sos ve tavuklu harç koyun.
  14. Bohça üzere kapatın ya da rulo formunda sarın.
  15. Fırınlayın: krepleri fırın kabına dizin.
  16. Üzerine beşamel sos dökün.
  17. Kaşar peyniri serpin ve domates dilimleri yerleştirin.
  18. Fırında pişirin: evvelce ısıtılmış 180°c (350°f) fırında üzeri altın rengini alana kadar (yaklaşık 20–25 dakika) pişirin.

Krepli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Tantuni (Biftekten Orjinal Mersin Tarif)
Kahvaltılık Mini Bazlama
Cheesecake
Chicken Burger
Fındıklı Çikolatalı Tart Kek
Frambuazlı Trileçe
Hdabla | © 2025 |