Krep Tarifi
Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 tutam tuz
İsteğe bağlı tatlı krep için;
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (veya tereyağı – tavayı yağlamak için)
Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve sütü bir kaba alıp, güzelce çırpın.
- Unu ve tuzu ekleyip, pürüzsüz kıvam alana kadar çırpmaya devam edin (topak kalmamalı)
- Tavayı yavaşça yağlayın ve ısıtın.
- Kepçeyle karışımdan alıp, tavaya dökün, tavayı eğerek yayılmasını sağlayın.
- Orta ateşte her iki tarafı da yavaşça kızarana kadar pişirin (yaklaşık 1-2 dakika)
- İstediğiniz iç harçla (peynir, çikolata, muz, reçel vs.) servis edin.
Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








