Krep Suşi

Krep Suşi Tanımı İçin Malzemeler
Ispanak suyu için gereçler;
- 10-12 adet ıspanak yaprağı
- 1 çay bardağı su
Krep için gereçler;
- 4 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı hazırladığımız ıspanak suyu eksikse su ile tamamlayın ( yani toplamda 4 su bardağı sıvı eklemeniz gerekiyor)
- 3.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pişirmek için ;
- Çok az sıvı yağ (ilk kademede tavayı yağlamak için)
İçi için gereçler;
- Havuç
- Marul
- Çeçil peynir
- Mor lahana
Krep Suşi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanak suyunu hazırlamak için ıspanak yapraklarını bir kabın içine alalım, üzerine suyu ek edip blenderdan pürüzsüz olana kadar geçelim.
- Daha sonra süzgeçten posası kalana kadar geçirelim.
- Posanın üzerine su ek ederek ıspanak suyumuzu 1 su bardağına tamamlayalım.
- Üzerinde oluşan köpükleri alalım. Ispanak suyu hazır.
- Krep için gerekli olan materyalleri un hariç çırpma kabına alalım.
- Unu azar azar ek edelim akışkan bir kıvam olsun katı olmasın.
- Krep tavasını hafif yağlayalım ısındıktan sonra krepleri gerili önlü pişirelim.
- Pişen kreplerin içine hazırladığımız gereçten koyup rulo biçiminde saralım.
Sağlıklı kreplerimiz hazır hakikaten çok lezzetli oldu kesinlikle deneyin.
Krep Suşi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








