Krep Pasta

Krep Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Krema;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 200 ml krema
  • 50 gram bitter çikolata
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 50 gram fıstık kreması

Krep :

  • 3 adet yumurta
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı + 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • Kakao
  • Antep fıstığı

Krep Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, nişasta, şeker ve unu tencereye alıp karıştıralım.
  2. Tencereyi ocağa alıp pişirelim.
  3. Ocağın altını örtüp tereyağ ve vanilini ekleyip karıştıralım.
  4. Kremayı 2’ye bölelim.
  5. 1’ine bitter çikolata, başkasına beyaz çikolata ve fıstık kreması ekleyelim.
  6. Vaktiniz varsa 1 gece dolapta dinlendirip o denli kullanalım.
  7. Kullanacağımız vakit krema ekleyip mikserle çırpalım.
  8. Malzemelerin hepsini bir kaba alıp karıştıralım.
  9. Topak kalmaması için süzek ile süzüp kullanalım.
  10. Tavayı ısıtalım.
  11. 1 kepçe harç döküp yayalım.
  12. Sadece 1 tarafının pişmesi kâfi olacaktır.
  13. Krepler pişince kenar kısımlarını kesip bir kata çikolatalı krema, bir kata fıstıklı krema koyarak pastamızı hazırlayalım.
  14. Krebin 1 adedini alıp tabağa koyalım.
  15. Aşağıdaki görseldeki üzere kremayı sıkalım.
  16. Üzerine krep koyup başka kremayı sıkalım.
  17. Krep bitene kadar bu halde devam edelim.
  18. 1 gece dinlendirip üzerine kakao serpip servis edelim. Yapacak olanlara afiyet olsun.

Krep Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuzu İncik
Dereotlu Poğaça
Urfa Usulü Yumurtalı Çiğköfte
Kremasız Magnolia Tarifi (Videolu)
Enfes Tadına Doyamayacağınız Fındık Lahmacun Tarifi
Pankek
Hdabla | © 2025 |