Krep Pasta
Krep Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Krema;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- 200 ml krema
- 50 gram bitter çikolata
- 50 gram beyaz çikolata
- 50 gram fıstık kreması
Krep :
- 3 adet yumurta
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı + 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
- Kakao
- Antep fıstığı
Krep Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, nişasta, şeker ve unu tencereye alıp karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alıp pişirelim.
- Ocağın altını örtüp tereyağ ve vanilini ekleyip karıştıralım.
- Kremayı 2’ye bölelim.
- 1’ine bitter çikolata, başkasına beyaz çikolata ve fıstık kreması ekleyelim.
- Vaktiniz varsa 1 gece dolapta dinlendirip o denli kullanalım.
- Kullanacağımız vakit krema ekleyip mikserle çırpalım.
- Malzemelerin hepsini bir kaba alıp karıştıralım.
- Topak kalmaması için süzek ile süzüp kullanalım.
- Tavayı ısıtalım.
- 1 kepçe harç döküp yayalım.
- Sadece 1 tarafının pişmesi kâfi olacaktır.
- Krepler pişince kenar kısımlarını kesip bir kata çikolatalı krema, bir kata fıstıklı krema koyarak pastamızı hazırlayalım.
- Krebin 1 adedini alıp tabağa koyalım.
- Aşağıdaki görseldeki üzere kremayı sıkalım.
- Üzerine krep koyup başka kremayı sıkalım.
- Krep bitene kadar bu halde devam edelim.
- 1 gece dinlendirip üzerine kakao serpip servis edelim. Yapacak olanlara afiyet olsun.
Krep Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










