Krep Börek

Krep Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 -1,5 su bardağı süt
İçi için:
- Beyaz peynir
Kızartmak için:
- Tereyağ
Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krep için gerekli gereçler bir kapta pürüzsüz olana dek karıṣtırılır.
- Önce 1 bardak süt eklemenizi tavsiye eder, kıvama nazaran yarım su bardağına kadar dikkatlice süt eklemenizi tavsiye ederim.Kıvamı hafif akıṣkan olmalı.
- Krepi piṣireceğiniz, tava yahut krep makinesine tek seferlik bir kaç damla sıvı yağ damlatılır ve her yerine sürülür.
- Her ocak, tava yahut makina ısısını birebir değildir fakat orta derecenin bir üst ayarda olmalı.
- Çok düṣük olur ise krepiniz kuru ve yüksek ıssıda piṣirirseniz yanmasına sebep olursunuz.
- Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökülür.
- Baloncuklar oluṣtuğunda zıt çevrilir ve öteki tarafıda piṣirilir.
- Bu süreç hamur bitene kadar devam edilir.
- Hazır kreplerin ortasına tiftiklenmiş peynir serpilir ve katlanır.
- Tavaya her devasında 1 nohut tanesi kadar tereyağ konur, eritilir ve krep börekler gerili önlü kızartılır.
- Krep hamuruna fazla ölçüde tuz eklerseniz, içindeki peynir de tuzlu ise, krepleriniz tuzlu olabilir.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Krep Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



