Krep Börek

Krep Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 -1,5 su bardağı süt

İçi için:

  • Beyaz peynir

Kızartmak için:

  • Tereyağ

Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krep için gerekli gereçler bir kapta pürüzsüz olana dek karıṣtırılır.
  2. Önce 1 bardak süt eklemenizi tavsiye eder, kıvama nazaran yarım su bardağına kadar dikkatlice süt eklemenizi tavsiye ederim.Kıvamı hafif akıṣkan olmalı.
  3. Krepi piṣireceğiniz, tava yahut krep makinesine tek seferlik bir kaç damla sıvı yağ damlatılır ve her yerine sürülür.
  4. Her ocak, tava yahut makina ısısını birebir değildir fakat orta derecenin bir üst ayarda olmalı.
  5. Çok düṣük olur ise krepiniz kuru ve yüksek ıssıda piṣirirseniz yanmasına sebep olursunuz.
  6. Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökülür.
  7. Baloncuklar oluṣtuğunda zıt çevrilir ve öteki tarafıda piṣirilir.
  8. Bu süreç hamur bitene kadar devam edilir.
  9. Hazır kreplerin ortasına tiftiklenmiş peynir serpilir ve katlanır.
  10. Tavaya her devasında 1 nohut tanesi kadar tereyağ konur, eritilir ve krep börekler gerili önlü kızartılır.
  11. Krep hamuruna fazla ölçüde tuz eklerseniz, içindeki peynir de tuzlu ise, krepleriniz tuzlu olabilir.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Krep Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nuggetlı Salata Tarifi(Her Şeyin Fazlası Salatası)
Kaşarlı Yumurta Kapama
Milföy Tabanlı Ispanaklı Mantarlı Kiş Çok Pratik
Balkabağı Dolması (Videolu)
Soğan Dolması
Yeşil Elmalı Göbek Salata
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet