Krep Bohça

Krep Bohça Tanımı İçin Malzemeler
Krep için;
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 çay kaşığı tuz (silme)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı un (elenmiş)
- 1 su bardağı kaynar su
İç harcı için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
Üstü için;
- Kaşar peyniri
Krep Bohça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yumurta güzelce çırpalım, akabinde yağ, sirke, suyu, tuzu ve elenmiş unu ekleyip tekrar karıştıralım .
- Son olarak 1 bardak kaynar suyumuzu ekleyelim krep hamurumuz hazır.
- Yağladığımız ve evvelden ısıttığımız tavada artlı önlü kreplerimizi pişirelim.
- Ayrı bir tavaya yağı soğanı biberi alalım ve güzelce kavuralım ,sonra kıymayı ekleyelim ve tekrar 5 dakika daha kavuralım .
- Üstüne evvel salça ,sonra tuz ,toz kırmızı biber ,karabiber ve suyu ekleyelim ve kılık ateşte 5/8 dakika pişirelim .
- Harcımız pişince bir tane krepimizi bir tabağa alalım üstüne iç harcımızı koyalım ve katlayalım sonra katladığımız krepin üstüne kaşar peynir rendesi ekleyelim.
- 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Pişen krep bohçamızı servis tabağına alalım. Afiyet olsun 😋😋😋.
Krep Bohça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









