Krep (Akıtma)

Krep (Akıtma) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su (su kullanmazsanız 2 bardak süt ile olabilir)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Bardak ölçüsü klasik 200ml su bardağıdır.

Krep (Akıtma) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krep tarifi hazırlamak için kabartma tozu, un, tuz, süt ve suyu karıştırma kabına alarak hiç topak kalmayana kadar düzgünce çırpın.
  2. Un ölçüsünü göz kararı ayarlayabilirsiniz yapılan krep hamuru kek hamurundan bir tık daha sıvı olmalı koyu olursa istediğiniz incelikte olmaz ve pişirmede zorluk çekebilirsiniz.
  3. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
  4. Krepinizi çeşitlendirmek isterseniz hamuruna ıspanak maydanoz kapya biber üzere eserler katabilirsiniz.
  5. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı yahut sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
  6. Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
  7. Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu sürece devam edin.  krep tarifimiz hazır, afiyet olsun.

Krep (Akıtma) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Blender Kullanmadan Pütürsüz:mercimek Çorbası
Lazanya
Klasik 2 Renkli Kek
Fırında Somon / Patates Ve Soğan Eşliğinde
Kafeleri Aratmayacak Tost Tarifi
Ezegelin Çorbası
Hdabla | © 2025 |