Kremsi Kıvamı İle Borcamda Kardelen Pastası

Kremsi Kıvamı İle Borcamda Kardelen Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un(200 gram)
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 3 su bardağı süt
  • 200 gr sıvı krema

Kreması için;

  • 6 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 6 yemek kaşığı dolusu un
  • 7-8 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 5 su bardağı süt (1 lt)
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr beyaz çikolata ya da 1 çay bardağı hazır sıvı beyaz çikolata
  • 200 gram sıvı krema

Üzeri için;

  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi

Kremsi Kıvamı İle Borcamda Kardelen Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle keki için bir kaba yumurtayı alıp düzgünce çırpalım.
  2. Köpüren yumurtanın içine toz şekeri ekleyip 1-2 dakika daha çırpalım.
  3. Ardından kalan gereçleri ekleyip yeterlice çırpalım.
  4. Hazır olan hamuru yağlanmış borcama döküp her tarafı eşit olacak halde düzeltelim. (ben bu biçimde yaptım lakin borcamdan çıkarırken biraz zorlandım size tavsiyem yağlı kağıt serip üzerine dökmeniz şayet yağlı kağıdınız yoksa a4 kağıdından iki tane yan yana gelecek formda borcama serip 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ döküp her tarafına gelecek formda sürüp kullanabilirsiniz).
  5. Hazır olan keki 150 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika ortası pişirelim.
  6. Kremasını yapalım, yapacağımız tencereye şekeri unu vanilyayı ve nişastayı alıp uygunca karıştıralım.
  7. Ardından sütü ekleyip orta ateşte göz göz olana kadar pişirelim.
  8. Hazır olan kremayı orta ara karıştırarak oda ısısına gelene kadar dinlendirelim. (eğer kalıp çikolata kullanacaksanız ocaktan alınca ekleyebilirsiniz).
  9. Soğuyan kremanın içine hazır sıvı krema ve sıvı çikolatamızı ekleyip kremsi bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Kremamız hazır.
  10. Soğuyan keki eşit bir biçimde iki modüle bölelim.
  11. Keki ıslatmak için hazırladığımız sütün yarısını keke dökelim.
  12. Kremanın yarısını içine döküp, güzelce sürelim.
  13. Ardından kremanın üzerine keki örtüp kalan sütü dökelim.
  14. Kalan kremayı üzerine her yerine gelecek biçimde sürüp bol hindistan cevizi ile süsleyelim. En az 2 saat dinlendikten sonra. Pastamız hazır afiyet şifa olsun.

Kremsi Kıvamı İle Borcamda Kardelen Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Turta
Patatesli Bayram Kısırı
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Şahane Elmalı Kurabiye
Kıymalı Muhla (Kıymalı Yumurta)
Asya Usulü Çıtır Köfte
Hdabla | © 2025 |