Kremasız Kabak Çorbası

Kremasız Kabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet küçük uzunluk kabak
- 3 su bardağı su
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Kremasız Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye zeytin yağı ve tereyağı alıp eritiyoruz.
- Erittiğimiz yağın üzerine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Rengi değişen soğanların üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kokusu çıkan unun üzerine kabakları ekliyoruz, tuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Karıştırdığınız kabakları 1-2 dk kapağı kapalı bekletiyoruz, sonrasında üzerine 3 bardak suyu ek ediyoruz.
- Kabaklar uygunca pişene kadar kapak kapalı olacak biçimde bekliyoruz. (ara orta karıştırıyoruz ki hem dinine tutmasın hem de taşmasın ).
- Tamamen pişen kabakları ocaktan alıyoruz. Blender yardımıyla içinde tane kalmayacak biçimde bıztlatıyoruz.
- Tamamen bıztlattığımız çorbayı tekrar ocağa alıyoruz kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan çorbanın içine sütün tamamını ve karabiberi ekliyoruz. 5 dk daha pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Çorbamız servise hazır istediğiniz üzere sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😇.
Kremasız Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







