Kremasız Kabak Çorbası

Kremasız Kabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet küçük uzunluk kabak
  • 3 su bardağı su
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kremasız Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tencereye zeytin yağı ve tereyağı alıp eritiyoruz.
  2. Erittiğimiz yağın üzerine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  3. Rengi değişen soğanların üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Kokusu çıkan unun üzerine kabakları ekliyoruz, tuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Karıştırdığınız kabakları 1-2 dk kapağı kapalı bekletiyoruz, sonrasında üzerine 3 bardak suyu ek ediyoruz.
  6. Kabaklar uygunca pişene kadar kapak kapalı olacak biçimde bekliyoruz. (ara orta karıştırıyoruz ki hem dinine tutmasın hem de taşmasın ).
  7. Tamamen pişen kabakları ocaktan alıyoruz. Blender yardımıyla içinde tane kalmayacak biçimde bıztlatıyoruz.
  8. Tamamen bıztlattığımız çorbayı tekrar ocağa alıyoruz kaynamasını bekliyoruz.
  9. Kaynayan çorbanın içine sütün tamamını ve karabiberi ekliyoruz. 5 dk daha pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
  10. Çorbamız servise hazır istediğiniz üzere sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😇.

Kremasız Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Donut (Orjinal Tarif Arayanlara)
Kıymalı Kabak Yemeği
Puf Puf Dereotlu Poğaça
Nefis Pideli Köfte
Portakallı Kek
San Sebastian
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet