Kremalı Ve Çikolatalı Milföy Pastalar

Kremalı Ve Çikolatalı Milföy Pastalar Tanımı İçin Malzemeler
4 adet için;
- 4 kare dilim milföy
- Üzerini fırçalamak için 1 yemek kaşığı süt
Krema dolgusu için;
- 50 ml krema (çırpılmış)
- 60 ml mascarpone ya da labne beyaz (taze peynir)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme olmasın ya da damak tadınıza nazaran siz ayarlayın)
- 1 yemek kaşığı fındık ezmesi (olmak zorunda değil)
Üzeri için;
- 40 gram sütlü tablet çikolata
- Pudra şekeri
- Eritilmiş çikolata ya da hazır çikolata sosları
- Kavrulmuş fındık parçaları
Kremalı Ve Çikolatalı Milföy Pastalar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 200 dereceye ayarlayalım.
- Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üçgen yapalım.
- Kenarları bastırmayalım zira esasen fırından çıktıktan sonra içini açıcaz.
- Üzerine fırça ile süt sürelim ve evvelce ısıtılmış fırına gönderelim.
- 13-15 dk üzerleri altın renginde kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkarıp büsbütün soğumaya bırakalım.
- Krema dolgusu için; öncelikle şunu söylemeliyim. Ben birçok vakit kremayı akşamdan yapıp bekletirim kıvamı çok daha hoş oluyor. En az 3 saat dolapta beklemeli. Bu sefer aceleye geldi kremayı çok bekletemedim lakin geceden yapmanızı tavsiye ederim.
- Bunun için öncelikle kremayı dar bir karıştırma kabına alıp mikser ile güzelce çırpalım ki kıvamı ağırlaşsın.
- Ardından öteki gereçlerini ekleyip 5 dk boyunca güzelce çırpalım ve hava almayan bir kapta buzdolabında bekletelim.
- Milföyler büsbütün soğumuş, kremada buzdolabında gereğince beklemiş ise geriye yalnızca süslemek kaldı.
- Soğuyan milföyleri nazikçe ayırıp ortasını açalım.
- Tablet çikolatayı bıçak yardımıyla küçük modüllere ayıralım.
- Hazırladığımız krema ile milföylerin ortasını dolduralım.
- Üzerlerine de çikolata serpiştirelim.
- Ben biraz da kavrulmuş fındık serptim bu etapta.
- Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpelim.
- Ardından son olarak çikolata sosunu dökelim. Afiyet olsun 🥰🫠🤤.
Kremalı Ve Çikolatalı Milföy Pastalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



