Kremalı Turta

Kremalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

Turtası için:

  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4.5 su bardağı un (unu denetimli ekleyelim çok sert olmasın hamur)

Beyaz kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker

Piştikten sonra;

  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket tiz kremşanti

Üzerine koyulan meyvelerin kararmaması için jel:

  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı nişasta

Kremalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak beyaz kremayı yapmakla başlayalım ki onu dolapta bekletelim daha hoş olsun .
  2. 4 su bardağı süt ,2 tane yumurtanın sarısı, 4 yemek kaşığı un ,3 yemek kaşığı nişasta ve 4 yemek kaşığı şeker 1 tencerede güzelce karıştırarak pişirilir.
  3. Krema piştikten sonra bir paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir uygunca karıştırılır ve hazırlanan karışım soğumaya bırakılır .
  4. Soğuduktan sonra da birkaç saat dolapta bekletilir dolapta düzgünce soyan kremaya bir paket krem şanti eklenir ve mikserle güzelce çırpılır ve kremamız hazır bir gün dolapta bekletilir.
  5. Turtanın hazırlanışı, turta için üstte belirtilen tüm gereçler karıştırılır lakin un denetimli eklenir.
  6. Hamurun olağan kurabiye hamuru şeklinde olması lazım çok sert olmaması lazım, ister borcam ister turta kalıbı kullanabilirsiniz hamur hoş bir formda kalıba yerleştirilir hamurda delikler açılır ve evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirilir pişirme müddeti fırından fırına farklılık gösterir.
  7. Turta hamuru piştikten sonra biraz soğumaya bırakılır isteğinize nazaran ben hazır çikolata sosu kullandım kendiniz de çikolatayı eritip sürebilirsiniz.
  8. Meyvelerin kararmaması için jel imali yarım su bardağı su 1 çay kaşığı nişasta bir çay kaşığı şeker pişirilir.
  9. Turtanın çukur kalan tabanına çikolata sosu dökülür. İsteğe bağlı siz içine damla çikolata atabilirsiniz ben hazır çikolata sosu kullandım.
  10. Önceden hazırladığım beyaz kremayı sıkma torbasına koydum ve hal vererek yan yana sıkarak kremayı yerleştirdim.
  11. Kremanın üzerine istediğiniz meyveyi jele batırıp koyarak biçim verebilirsiniz.
  12. Süslemek için ben oreo kullandım istersenizde file fındıkla süsleyebilirsiniz.

Kremalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bagel
Depresyon Pastası
Tuzlu Yoğurt Hatay Usulü Muhteşem Tadı İle Kahvaltılar Bir Başka
Domatesli Yoğurt Çorbası
Oturmaların Gözdesi Kısır
Su Böreği
Hdabla | © 2025 |