Kremalı Tavuklu Makarna

Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna(penne yada spagetti öneri)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet tavuk göğüsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak(ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber(isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Maydanoz(üzeri için)

Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün ve kenarda bekletin.
  2. Geniş bir tavada sıvı yağ ile tavukları kavurun. Altın rengi olana kadar pişirin.
  3. Tavuklara tereyağını ve sarımsağı ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.
  4. Kremayı, baharatları ve kaşar peynirini ekleyin. Kısık ateşte 4-5 dakika karıştırarak pişirin.
  5. Haşlanmış makarnayı sosun içine ekle, güzelce karıştırın.
  6. Servis tabağına alın, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin. Dilerseniz extra parmesan da ekleyebilirsiniz.

Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Peynirli Muffin (Airfryerda)
Muffin Kek
Tatlı Kabak Pancake (Pcos Dostu – Şekersiz Ve Sağlıklı)
Islak Kek
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Limon
Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |