Kremalı Tavuklu Makarna
Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna(penne yada spagetti öneri)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet tavuk göğüsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 su bardağı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak(ezilmiş)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber(isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Maydanoz(üzeri için)
Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün ve kenarda bekletin.
- Geniş bir tavada sıvı yağ ile tavukları kavurun. Altın rengi olana kadar pişirin.
- Tavuklara tereyağını ve sarımsağı ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.
- Kremayı, baharatları ve kaşar peynirini ekleyin. Kısık ateşte 4-5 dakika karıştırarak pişirin.
- Haşlanmış makarnayı sosun içine ekle, güzelce karıştırın.
- Servis tabağına alın, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin. Dilerseniz extra parmesan da ekleyebilirsiniz.
Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







