Kremalı Tavuk Ve Makarna

Kremalı Tavuk Ve Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk marinesi için;
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
Makarnası için;
- Yarım paket makarna
- Tuz
Diğer gereçler;
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım paket krema
Kremalı Tavuk Ve Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğumu kuşbaşı formunda doğrayıp, marine için içine sirke ve sarımsağı katarak karıştırdım. Bir – iki saat dolapta beklettikten sonra pişirmek için çıkardım (makarna için koyduğum su kaynadığında)
- Bu sırada jülyen doğradığım biberlerimi sıvı yağ ile kavurdum üzerine tavuklarımı döktüm. Yumuşayan tavuk etlerimin üzerine kekik ve kremayı ekledim bir iki dakika daha pişirip altını kapattım.
- Tavuğumun sosuyla ve 1 kesim erittiğim tereyağını süzdüğüm makarnamla karıştırdım ve üzerinde tavuklarla servis ettim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun, lezzetli günler dilerim❤️
Kremalı Tavuk Ve Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





