Kremalı Tavuk Ve Makarna

Kremalı Tavuk Ve Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk marinesi için;

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)

Makarnası için;

  • Yarım paket makarna
  • Tuz

Diğer gereçler;

  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım paket krema

Kremalı Tavuk Ve Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğumu kuşbaşı formunda doğrayıp, marine için içine sirke ve sarımsağı katarak karıştırdım. Bir – iki saat dolapta beklettikten sonra pişirmek için çıkardım (makarna için koyduğum su kaynadığında)
  2. Bu sırada jülyen doğradığım biberlerimi sıvı yağ ile kavurdum üzerine tavuklarımı döktüm. Yumuşayan tavuk etlerimin üzerine kekik ve kremayı ekledim bir iki dakika daha pişirip altını kapattım.
  3. Tavuğumun sosuyla ve 1 kesim erittiğim tereyağını süzdüğüm makarnamla karıştırdım ve üzerinde tavuklarla servis ettim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun, lezzetli günler dilerim❤️

Kremalı Tavuk Ve Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Saklı Bahçe Kurabiyesi
Meyveli Crumble
Yayla Çorbası Tarifi
Kremalı Rulo
En Pratiğinden Kıymalı Patlıcan Yemeği
Hdabla | © 2025 |