Kremalı Tavuk Kavurma
Kremalı Tavuk Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kiloya yakın tavuk göğsü
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet sıvı krema (200 gr)
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
Kremalı Tavuk Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü ince uzun doğrayıp uygun bir tavaya alalım.
- Yüksek ateşte soteleyelim. Suyunu çekmeye yakın tereyağını ve sıvı yağını ek edip karıştıralım.
- Doğradığımız soğanı ek edip orta ateşte kavuralım.
- Sıvı kremayı ve baharatları ek edip tekrar karıştıralım.
- Biraz daha pişirip, ocaktan alalım. Afiyet olsun.
Kremalı Tavuk Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













